The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Steven Spielberg представя първия си мюзикъл
Steven Spielberg представя първия си мюзикъл
Снимка: Forum Film Bulgaria
Steven Spielberg представя първия си мюзикъл Четвъртък, 16.09.2021 г., 15:16 ч. “Уестсайдска история” излиза по кината през декември

Steven Spielberg ще представи скоро своята версия на "Уестсайдска история".

Класическият мюзикъл e написан от Arthur Laurents, с музика на Leonard Bernstein и текст на Stephen Sondheim. "Уестсайдска история" за първи път е поставен пред публика на "Бродуей" през 1958 година. Историята е вдъхновена от класическата трагедия "Ромео и Жулиета" на Уилям Шекспир и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди – „Ракетите“ и „Акулите“, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк. През 1961 година Robert Wise, Jerome Robbins и сценаристът Ernest Lehman адаптират мюзикъла за големия екран, като "Уестсайдска история" се превръща в най-касовото заглавие за годината и е номиниран за 11 награди „Оскар“, от които печели десет, включително за най-добър филм и режисура.

За новата екранна версия Spielberg обединява сили с номинирания за „Оскар“ и носител на „Пулицър“ сценарист и драматург Tony Kushner и носителя на „Тони“ хореограф Justin Peck, а в ролите на емблематичните Мария и Тони влизат дебютиращата на голям екран Rachel Zegler и младежкият секс символ Ansel Elgort ("Вината в нашите звезди", "Зад волана").

За работата си по амбициозната продукция Spielberg, който за първи път създава мюзикъл, споделя: "Това беше безпрецедентно преживяване – изпълнена с радост, зашеметяваща, трогателна, безкрайно изненадваща среща с историята и музиката на един от най-големите мюзикъли в света. Снимахме "Уестсайдска история" в Ню Йорк, който ни даде от своята красота и енергия, и ние почерпихме дълбоко от неговия мултикултурен, многолик дух".

Във филма участват още Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Josh Andrés Rivera, Corey Stoll, Brian d’Arcy James и Rita Moreno, която печели „Оскар” за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.

Премиерата на продукцията в кината е на 10-и декември. 

Коментари