Търсят лекари за Летните Олимпийски игри в Токио

Домакините на Токио 2020 търсят поне 500 медицински лица.

31 май 2021
social

Домакините на Токио 2020 търсят поне 500 медицински лица – сестри и лекари, за изпълнение на противоепидемичните мерки по време на Олимпиадата. Досега около 80 на сто от медицинския персонал за Токио 2020 вече е ангажиран, а Япония се бори успешно. Така все пак Летни Олимпийски игри в Токио ще има въпреки едногодишното отлагане, най-вече благодарение на това, че страната е една от тези, в които заразата беше своевременно овладяна и е под контрол.

По време на Олимпийските игри ще се извършват по 60 хиляди теста за коронавирус ежедневно на атлетите и другите участници в турнира. От своя страна МОК вече предостави 20 000 ваксини за Игрите

Заради КОВИД 19 бройката чуждестранни делегации в Токио вече беше отрязана до 78 000 души или наполовина от планираното. Има и забрана за чуждестранните лидери да се срещат със спортистите от техните държави на Игрите, за да бъде спряно разпространяването на вируса. Официалните делегации пък са сведени до 12 души.

Идеята на мерките е да се предотврати заразяването на атлетите, гостите, зрителите, носителите на факлата с олимпийския огън, персонала, доброволците, както и местните жители. Организаторите съветват да избягвате затворените пространства и близкия контакт. Всеки трябва да носи маска за лице през цялото време, а помещенията и транспортните средства ще бъдат проветрявани непрекъснато и ще бъдат стерилизирани и дезинфекцирани.

За по-голяма безопасност се призовава хората да гледат масово предаването на живо по телевизията у дома си, както на факелното шествие, така и на самите Игри. Предвидени са и бързи реакции към всички присъстващи на събитието, които са се почувствали зле или са дали положителен тест по време на форума и 2 седмици преди него.

Зрителите ще бъдат съветвани през цялото време чрез специални уебсайтове, социални медии, материали за връзка с обществеността и обществени информационни табла за спазването на мерките и за моментното състояние на нещата, свързани с коронавирус епидемията. Допускането на посетители на церемонията ще бъде контролирано и ще има предварителни резервации, за по-добър контрол на ситуацията.

Носителите на факлата трябва да избягват дейностите, които могат да включват риск от инфекция, като хранене навън или отиването на места с много хора, както и да попълват ежедневен здравен контролен списък. От Токио 2020 им препоръчват PCR тест или антиген тест до 3 денонощия преди бягането, като поема разходите. Те могат да бягат без маски, но извън това са задължени да ги носят.

Оперативният персонал също ще се подлага на редовно тестване и ще попълва ежедневен здравен контролен списък и доклади за действията си. Хората трябва да записват температурата си всяка сутрин, а ако се почувстват зле или подозират, че са заразени, трябва да докладват на своя ръководител. Персоналът ще бъде помолен да се въздържа от ядене на една и съща маса и да участват в групови разговори. От хората ще се очаква винаги да носят маска и да дезинфекцират ръцете си. Не е препоръчително персоналът да ходи в претъпкани зони, включително ресторанти и развлекателни съоръжения, включително извън работно време, например в почивни дни и след работа.

Форматът на щафетата на олимпийския факел в отделните префектури, както и събитията от самите Олимпийски и Параолимпийски игри, във всеки момент могат да се променят. Това ще става според обстановката към деня, която е свързана с разпространението и риска от заразяване с  COVID 19, макар днес в Страната на изгряващото слънце да няма такава реална опасност..

Самите 11 000 спортисти, които ще участват в Олимпиадата Токио 2020, ще бъдат ваксинирани ежедневно във връзка със засилените мерки за безопасност. Това касае и треньорските щабове и гостите на Игрите.

След дълго колебание и желанието като зрители на Летните олимпийски игри това лято да бъдат допуснати само японски зрители, Организаторите на Олимпиадата все пак решиха да допуснат и чуждестранни фенове на трибуните, които ще присъстват при засилен режим на контрол заради тяхната собствена безопасност. Всички фенове от чужбина, които искат да гледат на живо състезанията от този престижен международен формат, трябва да се съобразят със законодателството на Япония и с нейните изисквания по границата за влизане в страната с отрицателен тест за коронавирус. Всичко свързано с Олимпиадата в Токио може да следите и в спортния сайт 7dnisportbg.

 "Агенция Атлантик" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Новини